вівторок, 18 листопада 2014 р.

Василь Веселий ходить на роботу в «Укрпошту» з електронним браслетом

Заступник гендиректора «Укрпошти» Василь Веселий ходить на роботу з електронний браслетом
Останнім часом телевізійні програми та інтернет-медіа рясніють повідомленнями, статтями та розповідями про кримінальні справи та кричущі випадки корупції і зловжитків на держпідприємстві «Укрпошта». Деякі ЗМІ ставлять питання: чому міністр транспорту Максим Бурбак на не реагує на діяльність свого підлеглого Михайла Паньківа, либонь, рука руку миє?

Насправді, Максим Бурбак не має впливу на "команду гієн", наведену в «Укрпошту» народним депутатом від «Фронту змін» Андрієм Іванчуком, який є "тіньовим куратором" державного підприємства і найближчим другом, радником та бізнес-партнером прем'єра Арсенія Яценюка. Призначення ж на посаду заступника генерального директора «Укрпошти» львів'янина Василя Веселого  лобіював львівський кримінальний авторитет на прізвисько "Пупс" - в миру народний депутат Ігор Кривецький.

Місяць тому заступникові генерального директора «Укрпошти» Василю Веселому було офіційно пред'явлено звинувачення у тяжкому злочині, а судом встановлений відповідний запобіжний захід – попросту кажучи Веселий тепер ходить із спеціальним електронним браслетом, який не дозволить йому втекти на час досудового розслідування та судового провадження. В той же час Василь Веселий залишається на керівний посаді в державному підприємстві. Напевне гендиректор Михайло Паньків не може обійтися без одного з головних організаторів злочинних схем - і тому Василь Веселий не перестає ходити в свій високий керівний кабінет і продовжує «потрошити» нещасну «Укрпошту» з відчаєм приреченого: хто знає, скільки ще триватиме слідство?

Судячи з усього, Веселому немає чого боятися, адже його опікують дуже поважні люди, до того ж МВС очолює представник "Народного Фронту". З таким "дахом" можна не тільки електронним браслетом нехтувати і визискувати на державному підприємстві старі корупційні схеми, але й запроваджувати нові. Чи може хтось знає іншу відповідь на питання - чому правоохоронні органи вже півроку вперто не реагують на зловживання в «Укрпошті», про які відкрито пишуть та показують українські мас-медіа?

Днями правоохоронцями було затримано за крупний хабар директора Дирекції оброблення та перевезення пошти Олександра Полінського та його заступника Віталія Васильєва, яких два місяці тому призначив на посади Михайло Паньків. Ці хабарники раніше працювали в сільському господарстві, тобто призначив він їх не як професіоналів, а саме з корупційних міркувань - ділитися з ним хабарами. Не дивно, що Михайла Паньківа дуже схвилювала інформація про затримання підлеглих. Він одразу ж зв’язався з своїм куратором, нардепом Андрієм Іванчуком. Вони намагалися «зам’яти» справу в СБУ і Генпрокуратурі та вигородити директора-хабарника. Поки що це не вдалося, проте слідчі вже не розпитують затриманих про те з ким вони ділилися хабарами.

Повертаючись до специфічної кадрово-корупційної політики на «Укрпошті», не можна не згадати, що Василь Веселий - це колишній водій кримінального злочинця Васі Пушка і права рука покійного Колі Рокеро - Миколи Лозинського, якого конкуренти відправили в інший світ. В свій час, з приходом Васі Веселого у Львівську пошту, там почали звільняти професійних працівників і призначати на посади хабарників-рекетерів, які примушували підлеглих здирати гроші і передавати на верх шефові. Журналісти згадують, що коли у Львові на представленні губернатора Олега Сала Олександр Вілкул зачитав указ про призначення, а зал вигукнув криками “Ганьба! Сала на нари!”, заступники Веселого бігали по залу і намагалися затулити незадоволеним рота.

Таміла Поліщук

Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар