неділю, 16 листопада 2014 р.

Голова СБУ: Керівництво «Укрпошти» роз'їдає корупція

Дирекція оброблення та перевезення пошти українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта". Вул. Георгія Кірпи, 2, м.Київ
Голова СБУ Валентин Наливайченко у ефірі телеканалу «Інтер» заявив, що СБУ має докази корупції в державному підприємстві «Укрпошта».

«Ми оперативно реагуємо на випадки корупції у різних державних відомствах і структурах. Так це було з керівництвом «Укрзалізниці» і «Укрпошти».

Валентин Наливайченко дав зрозуміти, що корупція у поштовому відомстві існує на вищих щаблях управління.

Днями було затримано за хабар директора Дирекції оброблення та перевезення пошти Олександра Полінського та його заступника Віталія Васильєва.

Затримання злочинців оперативними працівниками СБУ відбувалося ефектно – з погонею на спецавтомобілях.

Прес-центр СБ України повідомив:
Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України викрило та припинило протиправну діяльність керівників однієї з дирекцій Українського державного підприємства поштового зв’язку „Укрпошта”, які вимагали неправомірну вигоду. 
Встановлено, що зловмисники вимагали від суб’єкта господарювання „відкат” у розмірі 35% від суми угоди щодо виконання будівельних робіт. При цьому, Загальна сума договору складала більше двох з половиною мільйонів гривень. Лише з першої оборудки будівельники мали „повернути” 100 тисяч гривень неправомірної вигоди посадовцям держпідприємства.
Наразі зловмисники затримані. Проводяться невідкладні слідчі дії.
Примітно, що керівники-хабарники були призначені на посади лише два місяці тому, але це не завадило їм швидко розвернути бурхливу "діяльність". Вони обкладали підприємців-постачальників власним "податком", причому у випадку, якщо їм не давали хабарі, вдавалися до відвертих погроз.

Але на державному підприємстві спішать «відхреститися» від Полонського і Васильєва.

«Звільнили директора «Укрпошти», затриманого за хабар. Держпідприємство буде сприяти розслідуванню фактів корупції». Така заява прозвучала від гендиректора «Укрпошти» Михала Паньківа.

І це дуже дивно. Бо за інформацією працівників «Укрпошти», саме Михайло Паньків й призначав директора-хабарника і вимагав від нього "позапланових" фінансових надходжень.

Тобто, ділитися з ним хабярями. Не дивно, що Михайла Паньківа дуже схвилювала інформація про затримання підлеглого. Він одразу ж зв’язався з своїм куратором, нардепом Андрієм Іванчуком. Вони намагалися «зам’яти» справу в СБУ і Генпрокуратурі та вигородити директора-хабарника.

В даний час, інші члени злочинного угруповання - керівники відділів держпідприємства - подалися в біга і знаходяться в розшуку.

Михайло Паньків почав замітати сліди

В «Укрпошті» створена комісія з перевірки інформації про вимагання неправомірної вигоди керівництвом Дирекції оброблення та перевезення пошти «Укрпошти». Затриманого за хабар директора Дирекції оброблення та перевезення пошти Олександра Полінського звільнили.

«Боротьба з корупцією є одним з пріоритетних напрямків реформування «Укрпошти». Ми будемо всіляко сприяти слідству для встановлення фактів», - цинічно заявив глава «Укрпошти» Михайло Паньків журналістам.

Але Паньків не сказав, що разом з Полінським хабар вимагав і Віталій Васильєв. Він і Полінський – друзі гендиректора Паньківа.

Також він забув розказати що вже під час його керівництва державним підприємством корупційні схеми в «Укрпошті» не припиняються, а вдосконалюються і поширюються. І як може бути по другому, якщо сам Паньків їх «кришує»?

Владислав Сармат


Немає коментарів:

Дописати коментар