пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

Затримання двох топ-менеджерів Укрпошти дозволило не лише витягти на світ корупцію, а й побачити інші білі плями цього відомства


«Скелети» у поштовій скриньці

В Україні — черговий кримінальний скандал, у якому фігурують посадовці високого рангу. Цього разу — працівники державного підприємства «Укрпошта». Так, позавчора у прес-службі столичної прокуратури повідомили: керівників дирекції ДП «Укрпошта» затримали за хабар. Чиновники отримали від підприємця 100 тисяч гривень за «вирішення питання» про виділення коштів на будівельні роботи.

Правоохоронці заявили: затримані — виконувач обов’язків директора дирекції обробки і перевезення пошти, а також його заступник. Сайт «Обозрєватель» із посиланням на власні джерела назвав прізвища затриманих. Це топ-менеджер Олександр Полинський і його права рука Віталій Васильєв. «Брали» їх співробітники вiддiлу боротьби з корупцією і організованою злочинністю Служби безпеки України.

Обидва керівники були призначені на посади всього лише кілька місяців тому. Але, як встановили правоохоронці, за такий короткий час вони вже встигли розгорнути бурхливу діяльність. Журналісти з «Обозу» стверджують: обидва підозрювані обклали підприємців-постачальників власним кримінальним «податком». А якщо не отримували грошей, то йшли на відверті погрози. Стверджується також, що під час затримання обидва виявили агресивний спротив людям у формі.

Правоохоронці підозрюють також, що Полинський і Васильєв діяли не вдвох, їм ще й активно допомагали керівники трохи нижчого рангу цього державного підприємства. Які нині нібито втекли. Але які могли би пролити світло на цікаві кримінальні нюанси. Як, скажімо, дивне скорочення прибутку державного підприємства через те, що найбільші корпоративні клієнти з недавнього часу стали масово перекочовувати до приватних фірм — конкурентів Укрпошти. За якими буцімто стоїть нинішнє керівництво ДП.

Резонансна кримінальна справа, втім, має й легке політичне забарвлення. Затриманих топ-менеджерів пов’язують із народним депутатом від «Фронту змін» Андрієм Іванчуком, який є нібито «тіньовим куратором» державного монополіста. І напередодні президентських виборів Укрпошта дивним чином активно включилася у політичний процес: безкоштовно розносила агітаційні листівки за одного з кандидатів.

Прес-служба ДП «Укрпошта» факт затримання свого топ-менеджера підтвердила. «12 листопада створено комісію зі службової перевірки щодо інформації про вимагання неправомірної вигоди керівництвом Дирекції оброблення та перевезення пошти УДППЗ «Укрпошта». Наразі Полинський О. М. увільнений від виконання обов’язків директора ДОПП», — повідомили нам у відомстві.

Підтвердила прес-служба також і обшук приміщень дирекції 11 листопада, здійснений за ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва. «Крім предметів та документів, iз місця обшуку нічого вилучено не було», — зауважили поштарі. «Якщо інформація про вимагання буде підтверджена, винуватці мають понести покарання у повній мірі. Ми шоковані, прикро, що деякі посадові особи і досі не зрозуміли, що часи змінилися — нам необхідно очистити всю систему», — цитує прес-служба очільника Укрпошти Михайла Паньківа.

Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   
http://www.umoloda.kiev.ua/number/2562/116/90462/

Немає коментарів:

Дописати коментар