вівторок, 26 серпня 2014 р.

Хто грабує «Укрпошту»?


Що таке «Укрпошта», знають усі. Неповороткий поштовий монстр, який потребує реформ і модернізації - але монстр стабільно прибутковий.

А ось що собою являє «Міст Експрес»?

Якщо вірити експертним оцінкам, ця компанія займає третє місце на ринку кур'єрсько-поштових послуг, поступаючись лише державної «Укрпошті» і приватної «Нової поштою». Входить до бізнес-імперії «Росан».

Фінансово-промислової групи «Росан» очолює емігрувавший з України до Канади Ростислав Кісіль - добрий друг Михайла Паньківа, а за сумісництвом - учасник львівської організованого злочинного угруповання Ореста Завінського, відомого в лихі 90-е як «Завіня».

Ростислав Кісіль осів у Канаді. Здобуті злочинним шляхом кошти згодилися для відкриття бізнесу - так з'явилася фірма «Meest», виросла бізнес-імперія «Росан». Придалися й навички, за допомогою яких Кісіль звик збагачуватися.

Але це минуле. А справжнє у ТОВ «Міст Експрес» не менш цікаве. Чим заробляє поштовий оператор? Правильно, перевезеннями. Зокрема, переміщенням вантажів через державний кордон. У тому числі – контрабандним переміщенням.

Відповідальним за цей делікатний напрямок бізнесу є ще один колишній член ОЗУ Завіні - колишній боксер, а нині глава служби безпеки ТОВ «Міст Експрес» Володимир Цимбалюк, кримінальне прізвисько - «Чуда».

Цимбалюк-Чуда особисто контролює переміщення контрабандного товару через внутрішній митний пост, який по чистій випадковості розташований за однією адресою з ТОВ «Міст Експрес» - м. Львів, вул. Зелена, 147. Причому, кажуть, не гребує ця контора і переміщенням наркотичних препаратів.

Задіяно ТОВ "Міст Експрес" у ще одній нехитрій схемі: м'ясопродукти з Польщі невеликими партіями за перевіреним контрабандним каналом переміщалися на територію України, а звідти «Міст Експрес» доставляв їх на підприємства "Росан-Агро" для переробки та до Львова - на реалізацію.

Слідчим управлінням Львівського ГУ МВС було відкрито кримінальне провадження щодо шахрайських дій (переведення активів з ТОВ «Міст Експрес» у ТОВ "ТД" Міст Експрес") № 12013210010000125.

Сталося це 9 квітня 2013 року.

А рівно через рік, день в день, заступник директора ТОВ «Міст Експрес» Михайло Паньків очолив «Укрпошту».

Символічно, чи неправда?

З урахуванням перерахованих фактів кожен може сам для себе вирішити, якому з документів вірити - заяві «Міст Експрес», у якій погано приховують радість з приводу кар'єрних успіхів Панькова, або відкритому листу працівників «Укрпошти», які б'ють на сполох, попереджаючи: «Укрпошту грабують!»

Автор: Анна Гоголь Васильевна, Элита страны



Немає коментарів:

Дописати коментар