понеділок, 22 грудня 2014 р.

Люди Арбузова. «Власть презирают», але поради давати готові


Усе-таки Фейсбук стає просто-таки невичерпним джерелом знахідок. Сьогодні вчитався в одну з гілок на сторінці заступника міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Наткнувся на цікавого чоловіка, який спершу задекларував «С этой властью лично я работать не буду. Я ей не верю и презираю», а вже за кілька хвилин повідомив заступнику міністра «Подсказать могу. Можно найти наши проекты реформ»…

Довго згадувати співбесідника не довелось. Приємно було зіткнутись зі старим заочним знайомцем: минулорічним героєм «Наших грошей» екс-директором «Укрпошти» Костянтином Кривенком. Минулого року ми представляли читачам нового директора так:


«Працював у донецькій філії «Приватбанку», яку очолювала Валентина Арбузова і де теж проходив практику Сергій Арбузов. За даними «Економічної правди» Кривенко нібито є кумом Сергія Арбузова, однак коментувати це відмовляється.

У 2000-х займав керівні посади у банках «Національний стандарт», «Європейський» та «Володимирський». (Ці банки у 2009 році почали ліквідовувати після звинувачень у крадіжці сотень мільйонів. Причетні до цих справ банкіри Олександр Шепелєв та Павло Борулько втекли до Угорщини та Білорусі відповідно, де були арештовані. Однак Україні їх так і не видали.)

Після інавгурації Віктора Януковича у 2010 році став радником Сергія Арбузова, якого тоді призначили головою наглядової ради «Укрексімбанку» і ввели до Нацбанку».
Тобто нічого дивного у його ненависті до постмайданної влади немає. Що в принципі він повсякчас декларує і на своїй сторінці. Тобто можна було би просто подивуватись гнучкості екс-керівника, та й по всьому. Усе так, якби тільки не продовження розмови. Якийсь пронирливий читач вирішив кинути камінь у город Кривенка і між ними відбулась коротка, але змістовна бесіда.
Із неї стало зрозуміло, що екс-директор «Укрпошти» має не таку вже й добру пам’ять. Адже важко уявити, як можна забути ТОВ «Інфотакс плюс». Скажімо, новина в «Наших грошах» про цю фірму йшла із заголовком «Укрпошта» радника Арбузова купила реєстраторів на 21 мільйон у фірми з асоціації матері Арбузової.

Ще більш загадково, як може вилетіти з голови знаменитий «Анте-медіам». Про цю фірму чули навіть пересічні люди – під цією вивіскою ховається власник дата-центру, який розташований на «вертолітному майданчику Януковича. І у цьому дата-центрі «Укрпошта» розміщала за 2 мільйони доларів на рік свої дані, переплачуючи в 6-8 разів.

Ну, отака в чоловіка пам’ять, вибіркова. Про фірми не пам’ятає, але як проводити реформи ще пригадує. Кінець історії.

До речі, мораль цього блогу зовсім не про корупцію, а набагато приземленіша: бережіть пам’ять, вона ще не раз нам придасться-)

Джерело: http://nashigroshi.org/2014/12/22/lyudy-arbuzova-vlast-prezyrayut-ale-porady-davaty-hotovi/ 

Немає коментарів:

Дописати коментар