понеділок, 26 грудня 2016 р.

Телеканал «UA:Перший» попався на просуванні інтересів «Укрпошти»

Під час моніторингу порушень стандартів інформаційної журналістики в новинах «Інтера», «1+1», СТБ, ICTV, «України», «UA: Першого», «112» та 5-го каналу впродовж 12–17 грудня 2016 р. командою «Детектор медіа» було виявлено, що «UA:Перший» просуває інтереси «Укрпошти».

«Детектор медіа» відзначає:
"А от «UA:Перший» попався на просуванні інтересів «Укрпошти». Мало того, що досить посередня як для сюжету на центральному каналі, подія опиняється в центрі уваги: «Святий Миколай відкрив свою поштову резиденцію у столиці». Як виявляється — у будинку зв’язку «Укрпошти»."
Джинса

Під таким приводом адміністрація компанії не втрачає нагоди похвалитися своєю працьовитістю та турботою про клієнтів:
«Кор.: Щоб вчасно доставити всі привітання, команда Святого Миколая працюватиме в посиленому режимі.
Олександр Перцовський, перший заступник генерального директора "Укрпошти": 76 тисяч людей, які в ці свята, для них це робочі свята, вони працюють, і листоноши, і сортувальники, і водії. Вони в дорозі для того, щоб ваші подарунки доставити вчасно. Їм всім велика шана, ці свята для них — це такий інтенсивний період».
Також явно замовний сюжет тривалістю 3 хв 30 сек про цю подію був показаний на каналі UBR. Половину часу у ньому було відведено інтерв'ю з гендиректором Укрпошти Ігорем Смілянським, який розповідав не про різдвяні свята, а про виробничі питання Укрпошти.

Аферисты в Укрпочте

У цьому сюжеті UBR нічого не було сказано про тих, заради кого було організовано цей захід - про дітей. Вони навіть жодного разу не потрапили в кадр.

Моніторинг щоденних праймових новин та підсумкових тижневиків здійснюється за підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.


Дивіться також:
"Зоряні реформатори" банкрутять Укрпошту - розслідування 'Стоп Корупції'

Немає коментарів:

Дописати коментар