четвер, 31 липня 2014 р.

В «Укрпошті» Генпрокуратура проводила обшук


30 липня слідчі ГПУ провели обшуки на робочих місцях деяких керівників УДППЗ «Укрпошта». 

Біля 20 працівників Генпрокуратури навідалися в центральний офіс державної компанії «Укрпошта». Вони опломбували кабінети кількох керівників компанії. Вилучили документацію і розпочали слідчі дії. 

В поле зору Генпрокуратури потрапив серед інших і комерційний директор компанії Василь Веселий. Його підозрюють в організації нелегальних схем роботи та у навмисному доведенні підприємства до банкрутства. Генпрокуратура підозрює, що нове керівництво Укрпошти протягом найближчих місяців планує «розчленувати» національного поштового оператора і віддати більшу частину обсягів послуг конкуренту, компанії «Міст Експрес». Після призначення керівником УДППЗ «Укрпошта» Михайла Паньківа і комерційним директором Василя Веселого (колишнім керівником Львівської Укрпошти) вони розпочали процедуру навмисного банкрутства державного підприємства. 

Після призначення Михайла Паньківа, колектив Укрпошти було позбавлено можливості повноцінно виконувати свої обов’язки. В систему державного підприємства «Укрпошта» фактично інтегрована приватна кур’єрська компанія «Міст Експрес», заступником директора якої, до призначення на посаду генерального директора «Укрпошти», був Паньків. 

Майже щоденно корпоративні клієнти «Укрпошти» за дивних обставин стають клієнтами кур’єрської компанії «Міст Експрес», що наносить непоправну шкоду державному підприємству «Укрпошта» у вигляді істотного спаду доходів. Корпоративним клієнтам пропонується суттєва знижка (близько 20%) на послуги з пересилання кореспонденції, з умовою переукладання договорів з «Міст Експрес» й відправку потоків простої письмової кореспонденції через вищевказану групу компаній. Але в силу того, що дана компанія не пристосована здійснювати доставку й обробку великих обсягів письмової кореспонденції, основні функції з доставки листів одержувачу залишилися за «Укрпоштою», а доходи – за «Міст Експрес». Тобто, вище згадана кореспонденція потрапляє в мережу «Укрпошти», але оплачується лише їх частина. Доставляє кореспонденцію Львівська Дирекція «Укрпошти». Саме туди, минаючи всі офіційні процедури обліку та контролю, завозиться кореспонденція компанією «Міст Експрес» без документів, та фактично безкоштовно вкидається в поштову мережу, розчиняється в ній і доставляється до адресата разом з основним потоком. Серед таких компаній Платінум Банк (щомісячний об’єм кореспонденції складав 1,5 мільйона гривень), Компанія Віасат (щомісячний об’єм кореспонденції складав 250 тисяч гривень), Банк Руський Стандарт (щомісячний об’єм кореспонденції складав 200 тисяч гривень). 

Це не поодинокі докази афер з боку нового керівництва Укрпошти. Михайло Панків та Василь Веселий наказали поштовикам розповсюджувати агітаційні листи одного з кандидатів в президенти, а саме Юлії Тимошенко. За період передвиборчої кампанії було відправлено неоплачених листів, за скромними підрахунками, на суму більш ніж 16 мільйонів гривень (більш ніж 7 мільйонів листів було фактично «вкинуті» с систему поштового зв’язку). До речі, саме за вказівкою топ-менеджменту Укрпошти листи розносилися саме 24 травня в «день тиші». При цьому за договором це були звичайні листи, але по строкам доставлялись як пріоритетні, що призвело до ще більших збитків. 

У полі підозри ГПУ Василь Веселий потрапив за підозрою у доведенні до навмисного банкрутства компанію. Але є за ним і інші гріхи. Виступаючи 12 грудня 2013 року на вічі у Львові, співголова регіонального штабу національного спротиву й народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех сказала: «Коли вся Україна підіймається, керівник львівської пошти Василь Веселий не пускає своїх працівників на львівський Майдан навіть в обідній і вечірній час. Я вже мовчу про листівки проти євроінтеграції, які незаконно розповсюдила Укрпошта». І це лише один «грішок» Василя Веселого. 

Екс-керівник Львівської філії «Укрпошти», а нині комерційний директор центрального офісу цього підприємства Василь Веселий – людина, яка однією із перших попала під вимогу люстрації на Львівщині. Депутати Львівської облради звинуватили Василя Веселого в застосуванні адмінресурсу під час акцій національного спротиву з метою дискредитувати Майдан. Вперше в історії «Укрпошти» в січні 2014 року Львівська філія, котрою тоді керував Василь Веселий, блокувала виплату львівським друкованим виданням грошей за передплату, тим самим ставлячи під загрозу їх економічну спроможність. Львівським журналістам довелось двічі пікетувати Веселого, щоб добитись повернення зароблених коштів. Про інші «подвиги» Василя Веселого – наступним разом. А зараз залишається сподіватися, що Генеральна прокуратура об'єктивно та всебічно проведе розслідування злочинної діяльності антимайданівця Веселого.

http://www.golovne.org/news?i=v_%C2%ABukrposht%D1%96%C2%BB_genprokuratura_provodila_obshuk



Немає коментарів:

Дописати коментар