четвер, 1 грудня 2016 р.

Колишнього топ-менеджера “Укрпошти” Кліонського судитимуть за розтрату коштів держпідприємства

Він уклав угоду, за якою державне підприємство за завищеними цінами закуповувало паливні матеріали, втім нинішнє керівництво Укрпошти робить теж саме



У Києві судитимуть колишнього топ-менеджера “Укрпошти” Олександра Кліонського за розтрату державних коштів. Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

Установлено, що у 2014 році екс-виконувач обов’язків директора з технічної політики УДППЗ “Укрпошта” уклав з приватним товариством угоду, за якою державне підприємство за завищеними цінами закуповувало паливні матеріали. Внаслідок таких дій УДППЗ “Укрпошта” спричинено збитків на суму понад 1,1 млн грн.

Дії екс-посадовця кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах.

Наразі прокуратурою міста Києва обвинувальний акт стосовно одного з колишніх керівників Українського державного підприємства поштового зв’язку (УДППЗ) “Укрпошта” скеровано до суду.

Як повідомлялося, 3 вересня прокуратура Києва повідомила про підозру колишньому виконуючому обов'язки директора з технічної політики Українського державного підприємства поштового зв'язку (УДППЗ) "Укрпошта" за фактом розтрати державних коштів під час закупівлі в розмірі 1,1 млн грн.

Того ж дня у прокуратурі уточнили, що підозрюваний - Олександр Кліонській, який був одним із керівників держпідприємства "Укрпошта" і залишався в керівництві компанії з часів Януковича до кінця 2014 року. Його підозрювали в організації на "Укрпошті" тендерів із підставними компаніями і за завищеними цінами.

Читайте також: Народні депутати вимагають притягнення Олександра Кліонського до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень


Нагадаємо, сьогодні УДППЗ «Укрпошта» під керівництвом Смілянського проводить закупівлю палива без проведення процедури закупівлі відповідно до «Закону про проведення публічних закупівель», за цінами значно вищими ринкових.

Юкойл, Укрпошта - топливная афера
 
Незважаючи на наявність значних обсягів залишків невибраних ПММ за діючими Договорами № 015-33 та № 015-57 укладених з ТОВ «Юкойл», АТП УДППЗ «Укрпошта» купує за Додатковою угодою № 24 у великих обсягах бензин марки А-92 та дизельне пальне за цінами, які вищі порівняно із цінами, визначеними у вказаних договорах. Як наслідок, придбання ПМП на умовах, визначених Додатковою угодою № 24, призвело до непродуктивних витрат щонайменше на загальну суму 464 904 гри.

Про це йдеться у довідці № 74 від 07 вересня 2016 року Головного державного аудитора на ім'я Голови державної аудиторської служби.

Щодо пального, що закупається із проведенням відповідної процедури закупівлі, заступник гендиректора Олександр Чернявський примушує проводити закупівлі лише з визначеним ним постачальником - ТОВ «Техойл рітейл».

Немає коментарів:

Дописати коментар