середа, 20 серпня 2014 р.

Алкоголь під виглядом ліків в Укрпошті продавався з подачі першого замміністра охорони здоров'я


Справу про отруєння в 2013 році, викликаних контрафактним алкоголем в відділеннях Укрпошти, доведуть до суду.

У розслідуванні з'явилися нові підозрювані. Закрите в листопада 2013 року розслідування «Про продаж у мережі відділень Укрпошти неякісного алкоголю під виглядом лікарських бальзамів» знову на слуху. В поле підозрюваних потрапив перший замміністра охорони здоров'я Олександр Качур, чий підпис стоїть під дозвільними документами торгової марки ТМ «Цілющий». 

Ініціатором брудної схеми і, як наслідок, головним фігурантом у розслідуванні виявився колишній заступник генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Г. Вовк, який має багаторічний досвід роботи у фармацевтичній галузі та продажах прострочених медикаментів.

Слідству також відомі прізвища тих, хто курирував схему від податкової та санітарно-епідеміологічної служби. Нагадаємо, в жовтні 2013 року в Генеральну Прокуратуру України було направлено депутатський запит заступника голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я Романа Ілика і одного з лідерів фракції «Батьківщина» Миколи Томенка. 

У запиті сказано, що в аптеках і відділеннях «Укрпошти» українцям пропонують оздоровлюватися за допомогою спеціальних дієтичних напоїв, міцністю від 35% до 40%, в яких вміст альдегідів перевищує норму в 30 разів, ефірів - втричі, а також перевищено допустимий вміст метилового спирту. 

«Фактично ми маємо справу з грандіозною аферою, коли без акцизів, податків людям продають горілчані напої, які є шкідливими для організму», - вважають депутати. 

ДОВІДКА: Вовк Геннадій Валерійович, 1982 року народження. До 2012 року фармацевт, провізор. В основному працював на підприємствах, що займаються реалізацією медичних препаратів. З 2012 - директор департаменту кур'єрської доставки; менш ніж через місяць - заступник директора «Укрпошти» з торгівлі. Працевлаштований на держпідприємство за рекомендацією Оксани Плотнікової - на той момент генерального директора українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта»

Немає коментарів:

Дописати коментар